Crustahobby
Deze site is bedoeld voor hulp en informatie bij het houden van lagere dieren, zoals garnalen, kreeften en slakken, in een speciaal of gezelschapsaquarium, zowel zoet- als zoutwater.
De garnalen en kreeften database
De garnalen en kreeften database: voor en door hobbyisten.
Dendrobatidae Nederland
Dendrobatidae Nederland is een internationale vereniging van liefhebbers van pijlgifkikkers (Dendrobatidae), mantella’s en andere kikkers.
FishBase
Online database met uitgebreide zoekmogelijkheden. De database bevat meer dan 32.000 vissoorten.
Hippocampus Bildarchiv (Duits)
Van een zuiver zoetwatervis archief is de website nu uitgegroeid tot een “echt” beeldarchief, dat veel bezoekers trekt.
Aquainfo.nl
De website met informatie over het houden van vissen, kreeften, krabben, garnalen, aquariumplanten en natuurlijk het aquarium zelf. 
In de database vindt je honderden soortbeschrijvingen. Deze zijn opgedeeld in Zoetwater, Zoutwater, Planten, Showcases, verenigingen, winkels en interactieve kaarten. Via het Zoekfilter kun je ook zoeken op familie, herkomst, lengte, dieet etc. In ons Blog zijn artikelen te vinden over het houden van vissen, visvoer, kweekverslagen en nog veel meer.
Meerwasser-Lexikon (Duits)
Dit is de interactieve woordenlijst voor alle zeedieren en planten in de oceanen van onze wereld. Het werd opgericht in 2000 met het idee om ervaringen uit levende dingen op het gedrag in aquaria te verzamelen.
The Reptile Database (Engels)
Deze databank biedt een catalogus van alle levende reptielen en hun indeling. De database omvat alle levende slangen, hagedissen, schildpadden, amphisbaenians, tuataras, en krokodillen.
Aquarium.nl
Bent u op zoek naar informatie over het inrichten van uw aquarium? Het opstarten van een aquarium of bent u op zoek naar informatie om algen te bestrijden? Dan bent u op Aquarium.nl op het goed adres. Op Aquarium.nl kunt u namelijk alle informatie vinden over het houden van een aquarium. Maar ook heeft Aquarium.nl een eigen webshop waar u verschillende aquaria en aquariumartikelen kunt terugvinden.

Fora

Het garnalen en kreeften forum
Voor en door hobbyisten.
Nederlands en Belgisch Zeewaterforum
Forum over alles op het gebied van zoutwateraquaria.
Het Nederlandstalig Aquaforum
Het Aquaforum behandelt alles wat te maken heeft met de aquariumhobby. Of men nu beginner of gevorderde aquariaan is, een koudwater aquarium of een tropisch aquarium heeft, dit is hét startpunt voor iedere aquariaan.
Veni Vidi Vissie
Het drijvend aquariumforum.

Attracties

Het Aquarium museum, Luik (België)
Het Aquarium-Museum van de Universiteit van Luik, een centrum op het gebied van dierlijke biodiversiteit, draagt het label ‘Museum van categorie A’, dat werd toegekend door Federatie Wallonië-Brussel en is erkend als… toonaangevend instituut in de Franse gemeenschap van België op het gebied van musea voor natuurwetenschappen.
Aquazoo, Leerdam
In het souterrain van verpleeghuis Lingesteyn is een ruimte van ongeveer 400 m2 met 42 verschillende vivaria met een totale inhoud van ongeveer 40.000 liter water. In deze vivaria bevinden zich vissen, amfibieën, reptielen, planten en koralen uit vele delen van de wereld. Deze biotopen laten op een zo natuurlijk mogelijke wijze zien, in welk milieu deze dieren leven. 
Blijdorp, Rotterdam
Diergaarde Blijdorp in Rotterdam: een van Europa’s mooiste dierentuinen.
Fort Kijkduin, Huisduinen
Sinds 1996 is in Fort Kijkduin te Huisduinen een Noordzeeaquarium gevestigd en sindsdien 363 dagen per jaar voor publiek geopend. Medio 2014 is gestart met een gedeeltelijke vernieuwing en herinrichting van het zeeaquarium. Niet alleen de Noordzee komt ter sprake, maar ook vismigratie naar de Waddenzee komt aan bod. Fort Kijkduin ligt tenslotte op de plek waar Noordzee en Waddenzee in elkaar overgaan In beide gebieden komen de in het aquarium gehouden soorten voor. Een bezoek aan het aquarium is een spannend en leerzaam avontuur, waarbij je de vissen niet alleen kunt zien, maar ook mag aanraken.
De Oliemeulen, Tilburg
Kom naar Tilburg voor een onvergetelijke dag in het vreemdste dierenpark van Nederland. Hier sta jij oog in oog met meer dan 150 verschillende diersoorten en kun je echt van alles verwachten. Loslopende stinkdiertjes? Vliegende hondjes?  Een wurgslang met twee koppen? Je kunt ze vandaag nog ontmoeten. Want een bezoek aan dit gezellige Brabantse dierenpark laat je de dierenwereld niet gewoon zien, maar vooral beleven.
De Orchideeënhoeve, Luttelgeest
Ooit wel eens een wereldreis gemaakt? Bezoek de grootste tropische tuinen van Europa en reis van werelddeel naar werelddeel in de Orchideeën Hoeve. Ontdek een wereld vol natuurlijke kleuren en geuren uit Midden-Amerika, Australië en Azië. Geheel overdekt, rolstoeltoegankelijk en kindvriendelijk.
SeaLife, Scheveningen
Ontdek de verrassende onderwaterwereld in SEA LIFE Scheveningen en ontmoet onze fantastische dieren: roggen, haaien, zeesterren, piranha’s en nog veel meer.
ZOO Antwerpen, Antwerpen (België)
In het hart van de stad ontdek je ZOO Antwerpen, de mooiste 19de eeuwse dierentuin ter wereld!. Met één van de oudste aquaria van Europa en de meest exotische reptielen, zoals de komodovaraan, de dwergkaaiman of de neushoornleguaan.